Muslimović osuđen na novčanu kaznu za nanošenje tjelesnih povreda Sonji Bašić

Folk pjevaču Halidu Muslimoviću, banjalučki Osnovni sud izrekao je novčanu kaznu od 1.100 KM, za nanošenje povreda Sonji Bašić iz Melburna sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Sudija Zoran Milojica rekao je da mu Sud za krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda iziče kaznu od 800 KM, a za ugrožavanje sigurnosti 400 KM te mu izrekao jedinstvenu kaznu. On je to dužan platiti 90 dana od dana pravosnažnosti presude. Oštećena je upućena na parnični postupak. Muslimović je, komentarišući kratko presudu, rekao da je sve “špil” i da ima žalba.

Muslimovića je optužnica teretila za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti, a napad se desio 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjaluci.

Podsjetimo da je Muslimović juče tokom iznošenja završnih riječi rekao da nije kriv, te da je sve to bio pokušaj iznude.

Prema njegovim riječima Bašićeva je od njega tražila da joj pomogne oko šverca droge preko granice, a on je “sve odbio i nastao je problem”.

Cilj Bašićeve je, kako je rekao, da ga “blamira u medijima”, uništi mu posao, te smatra da su u ovom slučaju “sud i tužilaštvo zloupotrijebljeni”.

– Nisam je dotakao osim kad sam je pridržavao da ne padne. Čuo sam priče kako će me sahraniti. Pričala je i kako su u BiH jeftini dokazi – rekao je Muslimović.

Bašićeva je ranije tokom suđenja izjavila da je od Muslimovića tražila da joj vrati oko 400.000 KM koje mu je navodno tokom trogodišnje veze bila uplatila.

Na tom putu, dok se sa njim vozila iz Kozarca ka Banjaluci, rekla je da ju je vukao za kosu, bacao na beton, udario više puta.

Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji, zaprijetio joj je: “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati”.