Search
Close this search box.

‘Muslimanska zemlja, ali neću tamo ni za 600 miliona’

Podijeli članak:

Saudijska Arabija u posljednje vrijeme ulaže ogromne novce u nogomet pa je ova zemlja postala destinacija za mnoge slavne nogometaše, ali brojni su oni koji se tome protive.

Jedan od onih koji ne pomišljaju na odlazak u Saudijsku Arabiju je supertalentovani francuski nogometaš Rayan Cherki (20), porijeklom iz Alžira.

Cherki je očito trenutno vođen isključivo sportskim, a ne finansijskim motivima pa svoju karijeru želi graditi u Evropi – na najvišem nivou.”Odlazak u Saudijsku Arabiju mi nije ni na kraj pameti. Da mi daju 600 miliona dnevno, ja tamo neću. Želim da igram u Evropi, želim da uživam ovdje, a nakon toga ćemo vidjeti. U budućnosti, pred kraj karijere, možda i odem tamo”, rekao je Rayan Cherki.

Nije krio da ga Saudijska Arabija privlači s aspekta vjere, pošto je musliman.

“To je muslimanska zemlja i to je za mene jako važno. Vidjećemo pred kraj karijere kakvo će biti stanje s tom ligom”, dodao je Cherki.

Cherki ima tek 20 godina, igra na poziciji veznog nogometaša, a ove sezone je neizostavan član startne postave Lyona za koji ima 31 meč u Ligi 1 i Kupu Francuske. Dao je tri gola i upisao šest asistencija na tim susretima.

Još uvijek nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Francuske, ali prošao je sve omladinske selekcije i pitanje je vremena kada će stići poziv selektora Didiera Deschampsa.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....