Search
Close this search box.

Muškarcu iz BiH sudiće se za ubistvo bivše djevojke iako tijelo nije pronađeno

Podijeli članak:

Regionalni sud u Nirnbergu prihvatio je danas optužnicu javnog tužilaštva kojom se državljanin Bosne i Hercegovine (50) i njegov saučesnik (48), njemački državljanin terete da su decembra, 2022. godine savladali, oteli, te ubili 39-godišnju trudnu Aleksandru R. čije tijelo nije pronađeno, prenijeli su danas njemački mediji.

U saopštenju suda navodi se da je suđenje zakazano za 9. april.

“Ujutro 9. decembra 2022. optuženi su pratili Aleksandru R. u pozajmljenom automobilu do posjeda u Švabahu, koji je pripadao 39-godišnjakinji. Tamo su je svladali, a potom je odveli u skladište u Hilpoltsteinu gdje su je u najmanje dva navrata pokušali natjerati da povuče krivičnu prijavu koju je podnijela protiv njih. Zatim su je ubili i sakrili tijelo na nepoznatoj lokaciji”, stoji u optužnici.

Naime, slučaj nestanka trudne Aleksandre R. (39) već više od godinu dana intrigira njemačku javnost, jer je ova žena, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, nestala bez traga. I dok iz tužilaštva navode samo državljanstva uhapšenih, neki njemački mediji prenose da je riječ o Dejanu B. (50) i Uguru T. (48). Aleksandra R, bila je bivša partnerka Dejana T.

Naime, Aleksandra R. (39) je bila u osmom mjesecu trudnoće, a nestala je u kvartu Kacvang nakon što je dijete odvela u vrtić, 9. decembra 2022. godine. Više od godinu dana policija intenzivno radi na slučaju njenog nestanka i kako tvrde, imali su više od 700 dojava. U više navrata su pregledali i riječne tokove i sve moguće lokacije, ali tijelo nisu našli.

Nakon pregledanog dokaznog materijala, policija je privela dvojicu muškaraca jer postoji “izražena sumnja da je ona bila žrtva nasilnog zločina iako njeno tijelo još uvijek nije pronađeno”.

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Najveći problem jeste što nema tijela, i to bi moglo odigrati odlučujuću ulogu u ovom slučaju.  Ipak, iz tužilaštva su najavili da će na suđenju svjedočiti brojni vještaci te više od 100 svjedoka.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...