Muškarac “mrtav pijan” ispao iz automobila koji je jurio autocestom

ARCHIV - Die Sonne geht am 16.09.2016 über der Autobahn A12 unweit der Ortschaft Biegen im Landkreis Oder-Spree (Brandenburg) auf. Foto: Patrick Pleul/dpa (zu dpa «Wem gehören die Autobahnen?» vom 21.11.2016) Foto: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Sreću u nesreći imao je 36-godišnji muškarac koji je u nedjelju, 7. marta, pri brzini od 100 km/h ispao iz automobila na autocesti A30 kod Osnabrücka u Donjoj Saskoj i preživio.

Muškarac je zadobio teže povrede glave, ali mu život nije u opasnosti – rekao je glasnogovornik policije, prenosi Fenix magazin.

Prema policijskom saopćenju s 36-godišnjakom u automobilu su bile još četiri druge osobe. Društvo je bilo na putu iz Poljske u Nizozemsku.

Policajci u Osnabrücku su kazali kako je nevjerovatno da je muškarac pri toliko brzini ispao iz automobila i preživio.

– Bio je to scenario kao iz horor filmova. Muškarac je zadobio ozbiljne ozljede glave, ali život mu nije u opasnosti. Prevezen je u bolnicu – rekao je policijski glasnogovornik.

Zašto je muškarac ispao iz automobila, zasad nije jasno, međutim, kako objašnjava glasnogovornik policije, muškarac je bio “mrtav pijan”.

Test na alkohol pokazao je kako je muškarac imao 2,7 promila alkohola u krvi. policijski službenici sumnjaju da je ta činjenica povezana s nesrećom. A30 prema Nizozemskoj bila je neko vrijeme potpuno zatvorena.