Search
Close this search box.

Muškarac iz Travnika krao po Šipovu

Podijeli članak:

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, 13.06.2024. godine, lišili su slobode lice A.K. iz Travnika za koje postoje osnovi sumnje da je počinilo krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području opštine Šipovo.

Naime, 09.06.2024. godine, u Policijsku stanicu Šipovo, prijavljeno je da je nepoznato lice nasilno ušlo u trgovačku radnju, privatno vlasništvo, u ulici Gavrila Principa, opština Šipovo, i tom prilikom otuđilo određenu količinu novca i cigareta. Ovom prilikom, prema izjavi oštećenog, pričinjena mu je materijalna šteta u iznosu od oko 8.212,00 KM.Takođe, istog dana, u Policijsku stanicu Šipovo, prijavljeno je da je nepoznato lice ušlo u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, u ulici Gavrila Principa, opština Šipovo, i tom prilikom otuđilo određenu količinu novca i cigareta.

Odmah po saznanju da su izvršena navedena krivična djela, a na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da su izvršioci navedenih krivičnih djela A.K. iz Travnika koji je lišen slobode i još dva lica koja su u bjekstvu, a za kojima će biti raspisana potraga.

Izvršen je pretres vozila i auto praonice u Travniku koje koristi osumnjičeno lice A.K. i tom prilikom pronađeni su i privremeno duzeti određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Političari u BiH se ponašaju kao da smo bogati poput Švajcarske, a ne da...

Danas u našoj zemlji sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne...

Najnovije rangiranje QS World University Rankings: Europe 2025, koje obuhvaća 684 sveučilišta iz 40...

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...