Search
Close this search box.

Muškarac i žena iz BiH u Splitu pljačkali turiste, ukrali 12.000 eura

Podijeli članak:

Policijski službenici Prve policijske stanice Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, državljanima BiH, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita.
Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tokom aprila, maja i juna,u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa.

Kako se navodi, na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem te druge vrijedne predmete.

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti, kažu iz policije.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12.000 eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce objavilo je natječaj za dodjelu Književne nagrade “Nikola...

Danas je u Jajcu, na relaciji Divičani-Kuprešani, održana spektakularna manifestacija 6. Međunarodni auto slalom...

Mišo Banjac, Prijedorčanin koji živi i radi u njemačkom Minhenu, polako gradi svoju muzičku...

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto...

Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više...

SK Fight prenosiće u noći sa subote na nedjelju (4.00) UFC reviju u kojoj...