MUP RS: Nismo dopustili dolazak navijača Željezničara jer su Lešinari pripremali napad na Manijake

Podijeli članak:

MUP RS se oglasio saopštenjem povodom zabrane dolaska navijača Željezničara na Gradski stadion u Banja Luku gdje ih danas očekuje utakmica protiv Borca.

Istakli su da su došli do saznanja da su Lešinari spremali napad na Manijake na trasi kretanja te da su ga oni brzom reakcijom uspjeli spriječiti.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su nakon izvršenih operativnih provjera i prikupljenih obavještenja u vezi sa održavanjem fubalske utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će se održati dana 12. novembra 2023. godine na Gradskom stadionu u Banja Luci između Fudbalskog kluba Borac iz Banja Luke i Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva donijeli bezbjednosnu procjenu da bi na navedneom događaju moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

U skladu sa tim, Policijska uprava Banja Luka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači Fudbalskog kluba Borac spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banja Luka.

Imajući u vidu naprijed navedeno te činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incidenti prilikom kojih su policijski službenici kod obe grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete, Policijska uprava Banja Luka nije željela da ugrozi bezbjednost samog događaja.

Policijska uprava Banja Luka preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja navedene fudbalske utakmice kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...