Mujakić: Kolega naš živi vječno u našim srcima

-Kobni 8. januar 2021. godine, nažalost zauvijek će se pamtiti u našoj firmi. Tog dana nesretnim slučajem naš radni kolega Aldin Melić iz Jajca izgubio je život.

Naš kolega je otišao onda kada je tek život počeo, onda kada je život trebao da bude onakav kakvim ga je i zamišljao. Siguran sam da je naš kolega imao mnogo planova i želja u životu koje je želio da ostvari.

Ovih dana sam imao priliku da se čujem s dosta prijatelja našeg kolege Aldina. Samo sam mogao čuti najljepše riječi koje mogu opisati jednu osobu. Teško je svim prijateljima, poznanicima i onim najbližim,teško je i meni a i nama kao kolektivu firme “Transport Jerman”/ “Logistika”.

Od petka kako se desio slučaj dosta nas samo razmišlja i misli o tome. Dosta nas još nije spavalo normalno jer samo mislimo o tome šta se zapravo dogodilo…

Iako te svi baš i nismo poznavali, svima nama je teško. Ja kao momak koji sam 1998. godište, nisam imao nikad ovakav slučaj (neponovilo se više), a ni dosta mojih radnih kolega.

Bavimo se takvim poslom kakav i jeste. Svaki dan nam je zapravo velika lutrija ili dobijamo ili gubimo. Svaki dan smo u opasnosti, ali radimo ovo da bi naši najmiliji i ljudi oko nas imali sve.

Svi znamo da imamo mnogo drugih poslova ali jednostavno svi poslovi nisu za svakog. Ja sam se pronašao upravo u ovom poslu i sve moje ostale kolege. Tako i naš kolega je želio da bude neko ko će pomoći drugima u životu tako da bude vozač kamiona.

Svi ćemo te pamtiti u to budi siguran. Ja ću te pamtiti onako kako sam i rekao onog dana u prvom tekstu koji sam postavio na FB profil, a i siguran sam da ćeŠ ostati u sjećanju i ostatku kolektiva firme “Transport Jerman”/“Logistika”.

Stvarno je ovo za nas velika tuga. Žao nam je što se ovo ovako moralo desiti. Ovaj tekst pišem u svoje ime i u ime kolektiva firme “TRANSPORT JERMAN”/“TRANSPORT JERMAN LOGISTIKA” ovo je najmanje što smo mogli u ovom teškim trenucima.

Želim da se zahvalim svim kolegama što su pokazali svoje srce proteklih dana od kako se desio ovaj slučaj (kolege znaju o čemu se radi) “VELIKO SRDAČNO HVALA”.

Zamolio bih sve kolege da podijele ovaj status u čast našem nastradalom kolegi. Također bi zamolio kolege da sutra u 12:30 sati u čast našem kolegi potrubi za kraj. Najviše kao kolektiv bi voljeli da smo mogli otići na dženazu, ali nažalost nismo to u mogućnosti, Bog najbolje zna.

Kolega naš, ”ZVIJER ZA VOLANOM” živi vječno u mašim srcima. Da ti dragi Allah podari Džennet i sve njegove blagodat, Počivaj u miru legendo, napisao je Edin Mujakić, radni kolega našeg tragično preminulog sugrađanina Aldina Melića (23), kojem će se sutra obaviti dženaza-namaz u Baščelucima i to poslije podne-namaza.