Muhić: Ne računajte na nas!

U nastavku vas donosimo demant na članak “Jajce: Saopćenje za javnost kluba vijećnika Saveza SDA-S BiH-A-SDA“, kojeg smo objavili u subotu, 13. februara na našem portalu:

-Klub vijećnika SDA, SBiH, A-SDA izdao je saopćenje o tome kako su pale nekakve maske nakon što je u petak prekinuta konstituirajuća sjednica OV Jajce.

Naravno, uz vijećnike NiP-a i SDP-a, glavna meta je Seđad Muhić. Žao mi je što su vijećnici, među kojima ima i mojih drugova, morali stati iza ovoga, jer znam da oni nisu stvarni autori pisma koje je za četvericu plaćenih (neki kažu i) psihički nestabilnih botova (koji će, ako se odlučimo, sve što pišu morati dokazati i na sudu) poslužilo da vrijeđaju mene, pa čak i moju sestru.

Istina je da su predsjednik SDA i predsjednik Kluba vijećnika SDA, SBiH, A-SDA na vrijeme znali stav SBB-a, da neće dati podršku na konstituirajućoj sjednici OV, na šta SBB kao samostalna stranka ima apsolutno pravo.

Suštinsko je pitanje zašto je predsjednik OO SDA Jajce, i pored toga što je na vrijeme znao stav SBB-a, ipak odlučio ići u proceduru glasanja.

Prijatelji iz SDA su nam rekli da je bio cilj da se prvenstveno Seđad, a zatim i vijećnici SDP-a i NiP-a predstave tobožnjim izdajnicima i neko ko ne želi raditi u interesu građana. Ima još razloga, ali te ću navoditi ako zatreba, nadam se da neće trebati. Ako već i želite ponižavati i optuživati, pokušajte barem nešto pametnije i inovativnije izmisliti, jer iste šuplje i otrcane fraze koristite godinama.

Naravno, kada je SBB u kampanji stao na stranu kandidata za načelnika iz SDA i kada smo na svakom skupu, na svakom pedlju naše općine propagirali kandidata za načelnika iz SDA (a on to na skupu u Kruščici i svojim ušima slušao), tada smo “radili u interesu građana” i nismo bili izdajnici.

Predsjednik OO SDA Jajce mora shvatiti da 33,33 posto građana Jajca, Bošnjaka, na posljednjim izborima nije dalo glas organizaciji koju on vodi, da od 15 vijećnika Bošnjaka trećina nisu iz Saveza SDA, SBiH, A-SDA. To mora poštovati, jer tih 33,33 posto nisu slijepi poslušnici.

Na kraju, tri poruke:

1. Predsjednik OO SDA Jajce ima pravo da pravi većinu kakvu god želi i skim god želi. Mi se ne borimo za vlast.

2. Nemamo oraha u džepovima, ne bojimo se. Nikada nećemo prvi udariti nisko, ali na svaki pokušaj udara, itekako ćemo znati vratiti i odgovoriti, mnogo žešće.

3. Kada smo kod rada “u interesu građana”, ako je interes građana izgradnja MHE na Plivi, “pokloniti” Ekonomiku, koristiti budžet (novac građana) za lične obračune, zapošljavati nesposobne na odgovorne funkcije…., hvala lijepo, ne računajte na nas.

Ako je vrhunac zaštite bošnjačkih interesa okačiti zastavu na Stari grad jednom u godini, proučiti Fatihu šehidima nekoliko puta u godini, a njihovu djecu tjerati iz grada, rušiti instituciju koja je kičma u Bošnjaka i stvarati fitnu (a fitna je gora od ubistva).., hvala lijepo, ne računajte na nas, napisao je Seđad Muhić, vijećnik SBB Jajce.