Mrkonjić Grad: Lišeno slobode lice koje se sumnjiči za tri krađe i jednu krađu u pokušaju

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 15.12.2020. godine identifikovali su i lišili slobode lice inicijala I.G. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo tri krivična djela „Krađa“ i jedno krivično djelo „Krađa“ u pokušaju.

Naime, preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine na području opštine Šipovo, policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je lice I.G. iz Šipova, iz garaže privatnog vlasništva, koja nije bila zaključana, otuđilo određenu količinu alata.

Izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeno lice, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, kao i još dva krivična djela izvršena na području opštine Šipovo tokom 2020. godine. Takođe, kriminalističkom obradom nad osumnjičenim licem došlo se do operativnih saznanja da je isto u toku 2020. godine počinilo i jedno krivično djelo „Krađa“ u pokušaju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju činjenica, a sve aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

 

(MUP RS)