Mrkonjić Grad: Lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 01.03.2021. godine, lišili su slobode lica inicijala I.T. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krijumčarenje lica“ i lice inicijala I.H. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Krijumčarenje lica“ i „Falsifikovanje isprave“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 01.03.2021. godine, u mjestu Sokolac, opština Šipovo, uočili su kretanje četiri migranta dva iz Afganistana i dva iz Irana, od kojih su tri lica maloljetna. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da su navedene migrante do mjesta gdje su uočeni dovezli I.T. iz Sarajeva s putničkim automobilom marke „Škoda“ i I.H. iz Sarajeva s putničkim automobilom marke „Mercedes“. Prilikom pregleda putničkog automobila „Mercedes“ kojim je upravljala I.H. uočen je pasoš za koji postoji sumnja da je falsifikovan.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je postupajući tužilac koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

O svemu je obaviješten inspektor Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

 

 

(Jajce Online)