Mrkonjić Grad: Iz saobraćaja isključena 84 vozača u januaru

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u januaru su iz saobraćaja isključena 84 vozača i 41 vozilo, rekao je zamjenik načelnika ove uprave Branislav Karaulac.

Karaulac je pojasnio da je 75 vozača iz saobraćaja isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola.

On je naveo da je prošlog mjeseca evidentirana 21 saobraćajna nezgoda, u kojima je osam lica povrijeđeno, od kojih je jedno zadobilo teže, a sedam lakše povrede.

“U tim nezgodama nije bilo poginulih lica”, istakao je Karaulac, te dodao da je broj saobraćajnih nezgoda u januaru ove godine veći za jednu u odnosu na isti period lani.

On je konstatovao da je u januaru evidentirano sedam krivičnih djela, što je na istom nivou kao prethodne godine, te da su sva krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta.

“Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 100 odsto”, rekao je Karaulac na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, u januaru je evidentirano 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za dva ili 15,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

“Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 11 prekršaja, što je manje za sedam ili 38, 9 odsto”, dodao je Karaulac.

 

 

(nezavisne)