Mrkonjić Grad: Imunizacija stanovništva u KSC ‘Petar Kočić’

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, koja je održana u subotu 20.03.2021. godine, razmatrana je najpogodnija lokacija za vakcinaciju stanovništva.

Obzirom da će  Mrkonjić Grada biti regionalni centar vakcinacije, te da će stanovnici susjednih opština Jezero, Šipovo, Ribnik i Drinić dolaziti na vakcinaciju u Mrkonjić Grad, zaključeno je da prostorije JU KSC „Petar Kočić“ ispunjavaju uslove koji su neophodni da proces imunizacije stanovništva protekne u najboljem redu.

Danas su načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević, predsjednik Skupštine opštine Stevica Eremija, direktor Doma zdravlja „Dr Jovan Rašković“ Radivoj Erak i epidemiolog mrkonjićkog Doma zdravlja dr Milena Lukić obišli prostorije sa direktorom  JU KSC  „Petar Kočić“ Borom Boškićem.

Podsjećamo, planom vakcinacije protiv COVID-19 Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske potrebno je da se završe organizacioni poslovi potrebni za vakcinaciju lica od 65 i više godina života.

Shodno tome, prije samog početka vakcinacije, obaviće se dezinfekcija prostora, te opremanje prostorija neophodnom opremom.

 

(Jajce Online)