Search
Close this search box.

Mostarka neslavno debitovala u UFC-u porazom od Brazilke

Podijeli članak:

Mostarka Ivana Petrović (28), prva profesionalna borkinja iz Bosne i Hercegovine koja je debitovala u UFC-u, u najjačoj promociji startala je porazom od Brazilke Luane Carolina.

Petrović, za koju se dugo nagađalo koju će zemlju predstavljati, na kraju se odlučila za Norvešku, u kojoj živi i radi od 19. godine nakon što je preselila iz Mostara.U borbi održanoj sinoć, Petrović je poražena od iskusne Brazilke jednoglasnom odlukom sudija, s tri puta po 29:28. Tako je Carolina došla do omjera 4:3 u profesionalnoj UFC karijeri, dok Petrović karijeru počinje porazom.

Ipak, za Mostarku ima vremena pošto je do UFC-a stigla u veoma kratkom periodu. Manje od dvije godine profesionalne karijere trebalo joj je da ispiše historiju i postane prva balkanska borkinja u UFC-u.Do UFC-a je došla nakon što je u francuskoj kategoriji ARES, u muha kategoriji, osvojila i odbranila pojas.

Podsjetimo, veliku pažnju privukao je izbor države koju će predstavljati. Petrović se rodila u Njemačkoj, odrasla je u Mostaru i porijeklom je iz BiH, nebrojeno puta poručila je da je Hrvatica, a trenutno živi i radi u Norveškoj. Upravo je posljednju nabrojanu zemlju odlučila izdvojiti i boriti se pod njenom zastavom.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...

Ovo je inspirativna priča o mladoj ekipi koja je u jeku korone zasukala rukave,...