Mostar dobio donaciju Kine – 18 paketa zaštitne opreme

Veleposlanik NR Kine Ji Ping uručio je gradu Mostaru 18 paketa zaštitne opreme u borbi protiv Kovida -19. Gradonačelnik Mostara Mario Kodrić je kazao kako je riječ o vrijednoj donaciji jer se nalazimo u trećem valu pandemije i u borbi protiv koronavirusa je od velike važnosti i zaštitna oprema. U Mostar je stigla i jedna doza Fajzer cjepiva, u idućim danima očekuju i nove doze.

[embedded content]

U borbi protiv koronavirsa najvažnija je disciplina i poštivanje mjera izolacije i preventivnih mjera, kazao je kineski veleposlanik prilikom posjete Mostaru. Tom prilikom gradu je donirao zaštitnu opremu u vrijednosti od 15 tisuća maraka.

Svaka pomoć u jeku pandemije i pogoršane epidemiloške situacije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Mostaru je dobrodošla, kazao je Mostarski gradonačelnik. Naglasio je kako se bolnice za sada uspijevaju izboriti s novonastalom situacijom i povečanim brojem novooboljelih, ali da je situacija prilično teška.

U Mostar je danas konačno stiglo i očekivano cjepivo za HNŽ, oko 860 doza Fajzer cjepiva.

V.d. ravnateljica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda je istaknula da će ovaj tjedan završiti cijepljenje preostalih zdravstvenih radnika i dio staračkih domova, te da uskoro očekuje i ostale doze cjepiva kako bi se moglo krenuti u masovno cijepljenje. Apelirala je na svijest građana da se ne boje cijepljenja i da čim prije shvate da nam je to jedino riješenje kako bismo ovaj virus stavili pod kontrolu.

BHRT