Momak (38) počeo naplaćivati roditeljima stanarinu jer će ionako on naslijediti stan

Mladić iz Sarajeva (38) došao je u žižu javnosti nakon što je počeo svojim starim roditeljima naplaćivati stanarinu za život u stanu koji je još uvijek u vlasništvu roditelja.

Naime, kako mladić tvrdi, opravdanje za svoj postupak našao je u činjenici da će taj stan on svakako da naslijedi od svojih roditelja, pa je red i sasvim prikladno da odmah počne da im naplaćuje stanarinu.

“Ne bih želio da me neko vidi kao bezobraznog lika koji tjera svoje roditelje da mu plaćaju stanarinu u stanu koji je njihov, jer je meni mrsko da radim i jer želim da imam dodatni mjesečni prihod. Mislim, meni jeste bitno da imam dodatni prihod, ali svakako nije tačno da ja hoću da gulim kožu s leđa svojim roditeljima. Oni su mene naučili da budem pošten čovjek i da sve u svom životu radim u skladu sa zakonom. U ovom slučaju zakon je jasan i nedvojbeno kaže da svako ko živi u tuđem stanu kao podstanar treba da ima ugovor i mora da plaća stanarinu. Ja idem logikom da ću svakako da naslijedim taj stan i da će to svakako jednog dana biti moje. Dakle, tehnički ja sam već vlasnik tog stana i nije uredu da puštam svoje roditelje da tu žive bez da meni plaćaju neku kiriju i novčane izdatke koje imam. Oni svakako plaćaju režije, nije to problem, ali moraju da plaćaju Boga mi i stanarinu. To je jedino fer i pošteno rješenje u ovakvoj ekonomskoj situaciji. Neću ja njima puno naplaćivati. Neka normalna svota novca će biti sasvim uredu” – izjavio je za naš portal Senad M. iz Sarajeva.

Novopečeni stanodavac se nada da će i drugi mladi ljudi u Bosni i Hercegovini krenuti njegovim stopama i početi da se bave razvijanjem sopstvenog biznisa u okrutnom i nepredvidivom svijetu.

 

NAPOMENA: Vijest je satiričnog sadržaja!

 

 

(satro.info)