Mladoj porodici porijeklom iz BiH vraćen sin

Podijeli članak:

Mladoj porodici porijekom iz BiH vraćen je njihov sin koji im je iz neobjašnjivih razloga bio ljetos oduzet u Švedskoj.

“Dragi naši, pravda je spora ali dostižna. Mi smo uz pomoć Alahovu napokon došli do našega Kaana. Kaan je upravo došao svojoj familiji kući. Naša pravda je pobijedila! Hvala vam puno dragi narode što ste bili uz nas i što smo bili u vašim mislima. Živi bili!!”, objavili su na društvenim mrežama roditelji.

Podsjećamo, u julu 2023. godine u švedskom gradu Landskrona, mladoj porodici porijeklom iz Cazina oduzeta tromjesečna beba, a po tvrdnjama porodice, bez konkretnih dokaza za oduzimanje.

Potom je porodica pokrenula i Facebook grupu boreći se na taj način za povratak svog mališana.

Idilična, mirna šestočlana porodica sa četvoro djece, nastanjena u Landskroni, je u junu 2023. godine primjetila promjene u ponašanju najmlađeg sina Kaana.

Dječak se odjednom počeo kočiti, te su zabrinuti roditelji potrazili pomoć u bolnici koja se nalazi u Lundu, Švedska, i tada je majka sa Kaanom ostala na pretragama.

Tokom pretraga ljekari nisu mogli ustanoviti šta uzrokuje kočenja, pa su tražili dozvolu za snimanje glave kod dječaka. Naravno, majka je dala dozvolu i Kaanu je tokom snimanja ustanovljeno krvarenje na mozgu. Nakon toga su tražili dozvolu snimanja skeleta i tokom tog snimanja nisu utvrđeni lomovi, zagnječenja i slične povrede

Šta je tačno prouzrokovalo krvarenje ljekari nisu mogli zaključiti, te su izjavili da postoji mogućnost da je urođeno, ali i sumnju da dječak možda ima epilepsiju.

Tragedija mlade porodice iz BiH se ne završava na tome, naprotiv tu počinje kafkanski proces za njih.

Nakon obavljenih snimaka ljekari su obavjestili socijalnu službu, koja je pod sumnjom za zlostavljanje oduzela dječaka Kaana. Dokaza o zlostavljanju nema, tvrde roditelji, te da su ljekari Kaana liječili lijekovima protiv epilepsije ali bez obzira ima sumnja socijalne službe.

Kaan je, po tvrdnji roditelja, oduzet i odvojen od njih bez ikakvih dokaza. Za socijalnu službu oni su krivi, dok se ne dokaže njihova nevinost.

Srećom, pravda je spora, ali dostižna, te je Kaan danas vraćen porodici, piše BHD Infodesk.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...