Mladi iz Jajca predstavljaju BiH na Parlamentu mladih u Sloveniji

Podijeli članak:

Grupa talentovanih učenika Srednje strukovne škole Jajce, u pratnji mentorice prof. Dragane Mlinar, danas je krenula na dvodnevno putovanje u Sloveniju kako bi sudjelovali u radu Parlamenta mladih.

Ovo putovanje rezultat je uspješnog učestvovanja na natječaju za mlade na temu “Radimo zajedno s prirodom”, koji je raspisala Međunarodna komisija za sliv rijeke Save. U natječaju je sudjelovalo čak 26 timova srednjoškolaca i mladih u dobi od 19 do 25 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Ponosno možemo izvijestiti da je rad naših učenika, Đane Kunić, Mie Svalina, Nikole Bilandžije, Sergeja Kulenovića i Matea Samardžića, uvršten među dva najbolja rada iz Bosne i Hercegovine.

Ova izuzetna prilika omogućit će našim mladim talentima da sudjeluju u parlamentarnim debatama, razmijene ideje s vršnjacima iz različitih zemalja te doprinesu rješavanju važnih pitanja očuvanja prirode i okoliša. Ovo iskustvo će im pružiti ne samo priliku za osobni i profesionalni razvoj, već će također pomoći u jačanju svijesti o važnosti zaštite prirode i suradnje među mladima iz različitih kultura.

Želimo im sretan put i uspješno učestvovanje na Parlamentu mladih u Sloveniji, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu i Jajce na najbolji mogući način!

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...

Iz sedmice u sedmicu Bugojanac Edi Hadžiahmetović pokazuje svoj raskošni muzički talenat. On je...