Mladi aktivisti iz Jajca organizovali humanitarni bazar za Palestince

Podijeli članak:

U sklopu svojih redovnih aktivnosti i kao izraz svoje humanosti, Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice u Jajcu nedavno je organizovala humanitarni bazar-prodaju kolača. Ova hvalevrijedna inicijativa, koja je okupila lokalnu zajednicu, imala je za cilj prikupljanje sredstava za pomoć narodu Palestine.

Bazar se odvijao u periodu prije i poslije džuma-namaza, privlačeći pažnju mnogih građana. Vrijedni mladi aktivisti zajedno sa svojim koordinatorom, Nedim-ef. Alispahićem, marljivo su radili kako bi pripremili raznovrsne kolače i druge poslastice koje su se nudile na štandovima. Nesebično su uložili svoje trud i vrijeme kako bi osigurali uspješnost ove humanitarne akcije.

Najvažniji aspekt ovog bazar-prodaje kolača je prikupljanje sredstava za narod Palestine. Ukupan prihod od ovog događaja iznosio je impozantnih 1825,10 KM, što će biti uplaćeno kao pomoć palestinskom narodu. Ova donacija će pomoći pružiti podršku ljudima u Palestini koji se suočavaju s teškom situacijom.

Vrijedne aktivistice Mreže mladih Medžlisa IZ-e Jajce, uključujući Džanu Ćosić, Đejlanu Drek, Aminu Dervišić, Amajlu Nasup, Amnu Kasum, Enu Melić, Ilhanu Duranović, Ajlu Turanović, Adelisu Vereget, Melisu Ždralić, Hanu Begić i Lejlu Agić, zaslužuju posebnu pohvalu za svoj trud i angažman.

– Ovom prilikom, želimo izraziti iskrenu zahvalnost svim građanima Jajca koji su se rado odazvali današnjem bazaru. Vaša podrška je od suštinskog značaja i pomaže u pružanju pomoći onima kojima je to potrebno, poručili su.

Nedim-ef. Alispahić, koordinator Mreže mladih, također zaslužuje čestitke za vođenje ove hvalevrijedne inicijative i inspiriranje mladih da se aktivno uključe u humanitarne akcije. Njihova posvećenost zajednici i humanosti svakako su vrijedni primjeri za sve nas.

This slideshow requires JavaScript.

Ovaj događaj naglašava važnost zajedničkog rada i solidarnosti u pomoći onima u potrebi. Mladi aktivisti iz Jajca su svojom akcijom pokazali da svako malo djelo ljubavi i pažnje može napraviti razliku u životima drugih ljudi.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...