Njih su, kako saznaje RTRS, duži vremenski period maltretirali stariji igrači M.B. B.Š. M.M. i A.P.

Nezvanično, nasilnici su mlade kolege batinama kažnjavani za greške na terenu.

Iz Policijske uprave Prijedor potvrđeno je za RTRS da su nakon prijave uhapšene četiri osobe.

Policijski službenici Policijske stanice Bosanske Dubica 19. oktobra lišili su slobode četiri lica iz Bosanske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje. O kvalifikaciji krivičnog djela izjasnio se tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pod čijim nadzorom se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje i kojem će se po kompletiranju predmeta dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo protiv M.B. B.Š. M.M. i A.P. – rečeno je iz ove uprave.

Četvorica igrača optuženih za nasilje isključena su iz seniorske ekipe.

Rukometni klub Kozara ovim povodom objavio je saopćenje, u kojem se navodi da je klub zbog “nemilih dešavanja” u svlačionici odlučio da istupi iz Prve rukometne lige Republike Srpske.

– Djeci igračima, koji su pretrpili fizičko i psihičko nasilje ponudićemo stručnu i svaku drugu pomoć. Nastojat ćemo i sve radimo, da uz pomoć svih što prije ih vratimo u normalan život. Sarađivali smo i sarađujemo s institucijama u postupku koji se vodi i ostajemo na raspolaganju dok se isti ne okonča. Takođe obavještavamo javnost da će klub u skorije vrijeme, raspisati redovnu izbornu skupštinu kluba gdje pozivamo građane i rukometnu javnost da uzmu učešće – saopćeno je iz RK Kozara.

Kako nezvanično saznajemo, postoje i video snimci maltretiranja mladih rukometaša dubičke Kozare.

Član UO RK Kozara Saša Stojčić potvrdio je za RTRS navode o maltretiranju mlađih igrača i rekao je da je na istražnim organima da utvrde šta se tačno desilo.

Stojčić kaže da za dešavanja u svlačionici niko u klubu nije znao. Mladi igrači o svemu nisu pričali čak ni roditeljima. Na pitanje zbog čega sve to nisu odmah prijavili, maltretirani igrači rekli su da su “mislili da će to proći”.

– To su djeca koja su dva puta za redom bili prvaci BiH u svojim uzrasnim kategorijama, koji vole rukomet. Postalo je čudno kada bi na pitanje “idete li na trening”, odgovarali sa “nažalost idem”. Tada je počela sumnja – istakao je Stojčić.

Mladi rukometaši tučeni su čak i mokrim peškirima. Nasilnici su suspendovani do okončanja istrage, istakao je Stojčić i dodao da je klub zamrzao status u Prvoj ligi Republike Srpske, a nastavlja takmičenje u omladinskim ligama.