Mlade odbojkašice u akciji: Jajce domaćin završnog turnira Omladinske lige SBK/KSB u pionirskoj selekciji

Podijeli članak:

Uzbudljivo je vrijeme za odbojkašice pionirske selekcije u Srednjobosanskom kantonu, jer se u subotu, 6.5.2023. godine, održava Final Four za prvaka. Odbojkaški klub “Jajce-Nansen” u suradnji s Odbojkaškim savezom SBK/KSB organizira ovaj turnir u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu s početkom u 15 sati.

Na ovom turniru, najbolje četiri ekipe u kantonu natjecat će se za titulu prvaka. Osim domaćina, Odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen”, tu su i Odbojkaški klub “Kaćuni” iz Kaćuna u općini Busovača, Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza i “Time Out” iz Jajca.

Sudije i zapisničari za ovaj događaj dolaze iz Donjeg Vakufa, a sve ljubitelje odbojke pozivamo da podrže igračice svojih omiljenih klubova. Roditelji, poznanici, prijatelji i sponzori ove ekipe, dođite i pružite podršku mladim sportašicama u njihovom pohodu na što bolji rezultat.

Final Four je uvijek vrlo zanimljiv događaj, pogotovo kada se radi o tako mladim igračicama koje još uvijek stječu iskustvo i uče kako igrati na visokoj razini. Ovaj turnir pruža im priliku da pokažu svoje znanje, vještine i snagu u borbi za titulu prvaka.

Ovo je također prilika da se promovira odbojka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te da se potakne mlade da se bave sportom i zdravim načinom života. Nema ništa bolje od gledanja mladih ljudi koji se bore i daju sve od sebe na terenu, stoga pozivamo sve da se pridruže u subotu, 6.5.2023. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu i budu dio ove sportske manifestacije.

U svakom slučaju, bez obzira na to tko će odnijeti titulu prvaka, ova sezona Omladinske lige SBK/KSB u pionirskoj selekciji će biti uspješna i zanimljiva, a mlade odbojkašice će zasigurno steći vrijedno iskustvo i napredovati u svojim sportskim karijerama.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...