Mlada majka preminula nakon što ju je pregazio bivši iz Srbije, dijete se bori za život

Podijeli članak:

Mlada majka (19) podlegla je povredama zadobijenim u jučerašnjoj tragediji kada je na nju i dijete naletio bivši partner, državljanin Srbije (26) u njemačkom Duizburgu.

Ovo je danas potvrdilo i Državno tužilaštvo i policija, a dječak, koji je zajedničko dijete preminule žene i državljanina Srbije, u bolnici se i dalje bori za život.

Policija još nije objavila detaljnije informacije o pozadini zločina, ali sumnja se da je mlada žena htjela napustiti 26-godišnjaka te je to vjerovatno bio okidač za ovaj monstruozan čin.

Podsjetimo, njemačka policija privela je juče 26-godišnjeg državljanina Srbije koji se automobilom zabio u bivšu djevojku, 19-godišnju Turkinju i jednogodišnje dijete.

Stravična scena dogodila se oko 13 sati. Vozač se prvo zabio u majku i dijete, a zatim je bez kočenja udario u zid kuće. Odmah nakon toga, izašao je iz vozila i nasrnuo na nesretnu ženu koja je krvava ležala na zemlji.

Prema riječima jednog svjedoka, ispred garaže ostala su dječija kolica, a krvi je bilo svuda.

„Najprije se čuo jak udarac. Odmah sam pogledala kroz prozor i vidjela užasnu scenu. Žena i dijete nepomično su ležali na zemlji. Istrčala sam vani, a onda je vozač izašao i nasrnuo na ženu koja je bespomoćno ležala i krvarila na tlu. Počeo ju je daviti, a onda ga je komšija uspio odvojiti od nje,  bacio ga na zemlju i držao dok policija nije došla. Majka i beba bile su teško povrijeđene i odmah na licu mjesta su izvršili reanimaciju. Bilo je strašno, toliko se nadam da će beba preživjeti,“, rekla je ova žena u šoku.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...