Search
Close this search box.

Mještani zasukali rukave i svojim novcem i radom uredili put

Podijeli članak:

Mještani sela Vrše, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, organizovali su višednevnu akciju, te su uredili lokalni put koji je jedina putna komunikacija koja ih povezuje sa ostatkom svijeta.

Inače, stanovnici ovoga sela su poznati po tome da uvijek stvari uzimaju u svoje ruke i rješavaju lokalne probleme, pa su u prošlosti organizovali i proveli nebrojeno sličnih aktivnosti.

Tako ni ovoga puta nisu čekali da posao odrade nadležne službe, već su se samoorganizovali i odradili akciju u koju je uloženo oko šest hiljada maraka, a rezultat svega je mnogo čistiji i pregledniji putni pravac koji ovo živopisno mjesto spaja sa ostatkom svijeta.

“Putni pojas je bio obrastao gustom vegetacijom, pa je na nekim mjestima bilo nepregledno tokom odvijanja saobraćaja. Angažovali smo bager koji je uklonio rastinje i proširio prostor uz sami put, a mještani su na korištenje stavili vlastitu mehanizaciju, kojom smo odvozili zemlju. Doprinos su dali mnogi kroz dobrovoljni rad, a zahvaljujemo i našim ljudima koji žive i rade u inostranstvu na donacijama”, istakao je Admir Velić, predstavnik mještana.

Prema njegovim riječima, na kritičnim mjestima urađeni su i kanali za odvodnju oborinskih i površinskih voda uz pomenuti putni pravac.

Sada se njime mnogo sigurnije saobraća, a olakšan je i dolazak brojnih posjetilaca na popularno izletište nadomak sela, koje su Vršani u proteklim godinama, također sopstvenim angažmanom, izgradili i uredili.

Mještani ovog sela su pozitivan primjer kako se dobrom organizacijom i volonterskim radom mogu stvarati kvalitetniji uslovi za život na ovim prostorima i zbog toga zaslužuju pohvale.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....