MIZ Jajce nagradio učenike generacije

Podijeli članak:

Najuspješniji među najboljima su i danas bili gosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce i svojim odzivom ukazali čast glavnom imamu MIZ Jajce Zehrudin-ef. Hadžiću da se druži s uspješnim i perspektivnim mladim ljudima.

Medžlis Islamske zajednice Jajce već tradicionalno posebnu pažnju posvećuje učenicima generacije jajačkih osnovnih i srednjih škola, ali i učenicima koji se ističu svojim trudom, radom i uspjesima na takmičenjima na svim nivoima organizovanja.

Danas su gosti Medžlisa i glavnog imama bili učenici generacije osnovnih škola “Berta Kučera” Jajce i “Jajce” Kruščica u pratnji svojih razrednika, direktora i pomoćnika direktora te pedagoga pomenutih škola.

– Uspješni ljudi imaju cilj i plan kako da do cilja dođu”, poručio je glavni imam koji je učenicima uručio novčane hedije i poklon-knjige, a razrednici su poželjeli da, njihovi sada već bivši učenici, prvenstveno ostanu i postanu dobri ljudi, da i dalje uče i rade za dobrobit sebe, svojih porodica i zajednice koja im je ovim prijemom ukazala na njihove korijene i osnove i mjesto gdje se uvijek trebaju osvrtati i vraćati.

Tokom susreta razgovaralo se o planovima i ciljevima učenika generacije, a iskazale su se i pohvale i čestitke učenicima i njihovim roditeljima i nastavnicima koji su također bitni i nezaobilazni dijelovi učeničkih uspjeha.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...