Misteriozni vozač mogao bi biti ključ policijske istrage protiv Dragana Ševe

Nakon saslušanja Dragana Ševe, osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana Ačića, biće poznato šta se sve dešavalo kobne večeri u manastiru Glogovac, ali i koja je uloga misterioznog vozača koji ga je dovezao u Šipovo i nakon ubistva vratio u Banjaluku.

Izvor iz istrage pojasnio je da sobu u UKC RS, u kojoj se nalazi Ševo, 24 sata čuvaju pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

– Kada Ševo bude zdravstveno stabilan, postupajući tužilac će ga ispitati i očekuje se da mu tada predloži pritvor, ističe pomenuti izvor.

Međutim, još je prava misterija uloga osobe koja je dovezla Ševu do manastira Glogovac, a zatim nakon ubistva ga odvezla za Banjaluku.

Iz policije i Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se za sada nisu oglašavali oko ove osobe i zvanično nije poznat njen status.

Međutim, izvor otkriva da bi ta osoba mogla dobiti status svjedoka saradnika.

Odmah nakon ubistva, taj muškarac je nađen i uhapšen i priznao je da je Ševu dovezao do manastira, te ga nakon ubistva vratio u Banjaluku, ali je tokom ispitivanja tvrdio da nije znao šta je Ševo uradio u manastiru.

– Inspektori nisu baš povjerovali u njegovu priču, jer zvuči skoro nemoguće da nekog koje počinio tako brutalno ubistvo može da odveze do Banjaluke i da ništa ne primijeti. Trpezarija u kojoj se desilo ubistvo bila je puna krvi, pa je moralo biti tragova i na njemu, ističe naš sagovornik.

Izvor tvrdi da bi Tužilaštvo moglo „oprostiti“ toj osobi što je saučesnik u ubistvu, ali da u nastavku predmeta bude ključni svejdok protiv Ševe.

– On je jedina osoba koja je bila u kontaktu sa njim poslije ubistva i zbog toga se sumnja da on ima ključne informacije. Upravo zbog toga će mu tužilac, najvjerovatnije, ponuditi da bude svjedok saradnik u ovom slučaju i tako izbjegne svoju odgovornost. U slučaju da on to odbije, mogao bi biti optužen da je saučesnik u ubistvu i da bude osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, dodao je izvor.

Podsjetimo, sve se desilo u ponedjeljak predveče kada se Ševo uputio iz Banjaluke u manastir Glogogavc, kako bi navodno od oca Stefana tražio novac da plati kiriju za stan.

On je oca Stefana poznavao, jer je često dolazio u taj manastir zbog toga što je imao problema sa drogom, pa je tu boravio na rehabilitaciji.

image
Konak u kojem je ubijen monah Stefan / RAS Srbija
U ponedjeljak uveče je došao i otac ga je primio kao i svaki put do sada, oni su seli u trpezariju gdje je monah im poslužio posnu večeru.

Međutim, Ševo očito nije došao da večera i najvjerovantije kada je otac Stefan odbio da mu posudi novac, on je uzeo nož i dva puta ga ubo u prsa.

Tom prlikom monahu je probijena plućna arterija i on je iskrvario, a Ševo je ukrao oko 100 maraka i zatim pobjegao u Banjaluku i tu mu se izgubio svaki trag.

Velike policijske snage su tragale za njim i on je u srijedu uveče lociran u motelu „Nana“ gdje je iznajmio sobu.

Odmah su na ovu lokaciju upućena jake policijske snage i motel je opkoljen. Policija je stupila u kontakt sa njim i pokušali su ga ubijediti da se preda, ali je on to odbijao i prijetio je da će se ubiti.

Tada je donesena odluka da pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS upadnu u sobu i uhapse ga. Kada su specijalci upali u sobu, on se posjekao, ali su ga policajci savladali, oduzeli mu nož i uhapsili ga.

Cijelu akciju hapšenja nadlegao je i Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač piše Srpskainfo.