Miroslav Jovišević iz Šipova pobjednik Uskršnjeg turnira u šahu

Podijeli članak:

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture, 13.04.2023. godine održan je tradicionalni šahovski turnir povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa. Ovaj događaj okupio je 17 igrača iz Šipova i Jajca koji su se nadmetali u sedam kola po švicarskom sustavu s tempom igre od 10 minuta po igraču.

Na početku turnira, predsjednik kluba Zoran Crnoja pozdravio je prisutne igrače te im čestitao na Uskrsu i poželio sreću u igri.

Nakon toga, uslijedile su uzbudljive i kvalitetne partije šaha, a pobjednik ovogodišnjeg Uskršnjeg turnira bio je Miroslav Jovišević, član ŠK „Vitorog“ iz Šipova s osvojenih 5,5 bodova. Drugo mjesto podijelio je Darko Rajić iz Jajca također s 5,5 osvojenih bodova, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima. Fahrudin Mecavica zauzeo je treće mjesto s 5 osvojenih bodova, dok su Jozo Crnoja i Josip Maričić završili na četvrtom i petom mjestu s po 4,5 bodova. Adin Tatarević i Stipo Štrkalj zauzeli su šesto i sedmo mjesto sa 4 osvojena boda, dok su Esad Imamović- Bato, Duško Sakan, Željko Lukić, Vojo Crepulja, Dražen Bazina i Ivan Marčeta završili na daljim pozicijama s osvojenih 3,5 bodova.

Četvorica prvoplasiranih igrača nagrađeni su novčanom nagradom, a nakon turnira slijedila je prigodna zakuska. Također, organiziran je i brzopotezni turnir „cuger“ u kojem je nastupilo 15 igrača, a pobjednik tog turnira bio je Adin Tatarević iz ŠK Jajce s osvojenih 6,5 bodova. Darko Rajić zauzeo je drugo mjesto s 6 osvojenih bodova, dok su Željko Lukić, Duško Sakan, Miroslav Jovišević, Ivan Marčeta i Vojo Crepulja završili na pozicijama od 3. do 7. mjesta.

Na kraju, organizatori su se zahvalili svim igračima na fer i korektnoj igri te se nadaju da će se uskoro ponovno okupiti na nekom sličnom događaju. Ovaj turnir pokazao je da šah i dalje ima veliku privlačnost za mnoge igrače, a posebno u vrijeme digitalne tehnologije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...