Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK prihvatilo zahtjev Općine Jajce

U obavezi, ali i želji, da pravovremeno informišemo javnost o svim koracima koje Općina Jajce poduzima vezano za dodjelu prethodne saglasnosti u postupku dodjele koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“ podsjećamo da je općinski načelnik dana 30.11.2020. godine uputio Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK zahtjev za odlaganje donošenja odluke o pristupanju proceduri za dodjelu koncesije do konstituisanja Općinskog vijeća Jajce.

Danas je, kao odgovor na zahtjev, na adresu načelnika općine Jajce Edina Hozana stigla obavijest iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK kojom obavještavaju da nadležno Ministarstvo neće provoditi radnje i voditi postupak radi donošenja odluke o dodjeli koncesije sve dok se ne okonča postupak konstituisanja Općinskog vijeća Jajce i dok se Općinsko vijeće ne očituje po istom prema ovom Ministarstvu.

Tokom jučerašnjeg dana na adresu Općine Jajce investitor privredno društvo Bosnia Green Energy Project d.o.o. Sarajevo uputilo je obavijest o povlačenju zahtjeva za saglasnost za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“, te je iz tih razloga otkazana i Javna rasprava zakazana za srijedu, 9.12.2020. godine.

 

 

(opcina jajce)