Miljuš osuđen na doživotnu u Americi zbog ubistva supruge

Podijeli članak:

Slobodan Miljuš (41), Srbin iz Like, nastanjen u Las Vegasu, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Zvjezdane Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o svirepom ubistvu bejzbol palicom koje se desilo prije četiri godine.

U sudskim spisima Okružnom suda Klark Kauntija stoji da je Slobodan Miljuš, 41 osuđen nakon što je postigao dogovor o priznanju krivice sa tužiocima o optužbi za ubistvo, a sve kako bi izbjegao suđenje u septembru.

Ubistvo je otkrio njihov tada 13-godišnji sin koji je ušao u stan nakon zločina i zatekao krvavu majku i oca kako leži pored nje u krevetu.

Otac mu je onda navodno dao 20 dolara i rekao mu da ide. Tinejdžer je otrčao do najbliže benzinske pumpe i odmah pozvao pomoć.

Kako su tada prenijeli mediji, Miljuš je sačekao da dječaci odu u školu, a potom je otišao u prodavnicu po – bejzbol palicu, kuhinjski nož i samoljepljivu traku! U drugoj radnji kupio je votku i energetsko piće.

Poslije nekoliko čaša, ušao je u spavaću sobu i tri puta udario suprugu po glavi dok je ležala na krevetu. Kazao je da je htio i sebe da ubije, ali da to ipak nije sproveo u djelo – navodno su rekli detektivi.

Miljuš u razgovoru s novinarima nije pokazivao kajanje. Kazao je da “nije sretan zbog toga što se dogodilo”, ali “šta je tu je”. Ispričao je da je ubio Zvjezdanu jer ga je navodno lagala i iz osvete njenom ocu.

“Od prvog trenutka kada sam uzeo palicu, znao sam da ću je ubiti. Lagala je stalno, o svemu. Lagala je da mnogo radi. Nikada nije bila kod kuće. Ovo je sve i osveta njenom ocu. Kada bude sve ovo čuo, znaće dobro na šta mislim i šta je uradio”,  ispričao je Miljuš.

Inače, motiv ubistva je vjerovatno bio krah bračne zajednice jer su njih dvoje bili u procesu razvoda nakon 13 godina braka.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...