Miličević: Želim igrati za BiH, ali prethodno je potrebno promijeniti sportsko državljanstvo

Hrvoje Miličević je propustio nedavnu utakmicu Sarajeva protiv Zrinjskog u kojoj je bordo tim pretrpio poraz (0:1), prvi ove sezone u Premijer ligi BiH.

Hrvoje Miličević je propustio nedavnu utakmicu Sarajeva protiv Zrinjskog u kojoj je bordo tim pretrpio poraz (0:1), prvi ove sezone u Premijer ligi BiH.

Pouzdani defanzivac danas će biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću, i to upravo u susretu Kupa BiH u kojem će se aktuelni prvak pokušati “osvetiti” Plemićima, inače njegovom bivšem klubu.

“Zrinjski je zasluženo slavio. Malo su nas iznenadili, izašli su s visokim presingom i na kraju su pobijedili. Sigurno je da kada igraš s jednom ekipom u svega nekoliko dana da se možeš malo bolje spremiti za nešto što nisi očekivao. Obje ekipe tražit će prolazak u polufinale. Mislim da su i Sarajevo i Zrinjski spremni na borbu za oba trofeja. Vidjet ćemo što će mijenjati treneri. Očekujem dobru utakmicu, dva dobra protivnika”, kaže Miličević za HercegovinaInfo.

U medijima se ovih dana spominje kako je Miličević koji je nekoć igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske skrenuo pažnju na sebe selektora Zmajeva Ivayla Peteva.

“Pročitao sam i ja te neke tekstove o tome, ali do mene za sada nikakva informacija nije došla. Ukoliko bi došlo do toga, tu bi se trebalo mijenjati sportsko državljanstvo, što bi Savez trebao napraviti. Što se mene tiče, ja bih nastupao i za BiH“, rekao je Miličević za HercegovinaInfo.

KOMENTARI