Search
Close this search box.

Milan Pavlović u novom spotu benda “Šeherston” za pjesmu “Tri plemena”

Podijeli članak:

Bend „Šeherston“ objavio je novu pjesmu i spot „Tri plemena“ u kojem se pojavljuje i poznati bosanskohercegovački glumac Milan Pavlović.

– Ideja o saradnji je došla na jednom gostovanju u klubu u Zadru. Tada su se Milanu svidjele naše pjesme i atmosfera koju pravimo, pa je sam dao prijedlog da bude u jednom od naših spotova – kaže Dado Zimić, pjevač „Šeherstona“.

Tema teksta pjesme „Tri plemena“ je jedan svojevrsni vremeplov. Tekst je napisao Mustafa Aganagić, a muziku i aranžman potpisuje Samir Zavlan. Za spot je bio zadužen Anis Mujanović.

– Ovaj vremeplov je dobro poznat onim malo starijim, a mlađe generacije su slušale o tome. Melodija je vesela i ritmična. Ranije su ljudi bili opušteniji bez opterećenja teškim nacionalnim temama. Svi sretni, raspjevani, na planini, jezeru ili moru. Svuda mirišu roštilji, a čuje se harmonika ili gitara. Pjesma poziva na ponovna druženja, gdje ne moraš imati puno da bi bio nasmijan i zadovoljan, bitno je da su oko tebe dobronamjerni, pozitivni ljudi, kao što je naš bend „Šeherston“. Jedan dio spota je sniman na Baricama, drugi u pivnici HS, a treći u Zadru. Sponzor nam je bila „Sarajevska pivara“. To ti je kao poređenje nekad i sad. Sad je pivnica, a Barice su slika nekadašnjih izleta i druženja kojih više skoro da nema – kaže Vanja Radoja, violinista ovog sarajevskog benda.

Svakom novom pjesmom “Šeherston” na najbolji način predstavlja ton šeher Sarajeva.

O njihovom kvalitetu govori i činjenica da su u Sarajevu svirali na rođendanu svjetske zvijezde Stinga.

– Drago mi je da je moja harmonika dobacila do ovako velikih visina, kao i to da je lično Sting tražio nas od 15 ponuđenih bendova – kaže Samir Zavlan, lider “Šeherstona” koji se zahvaljuje na velikoj podršci “Hayat Productionu”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi...

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke...

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, a koji...

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...