Milan Marić je za ulogu Tome morao skinuti 30 kila: Uspio je uz jednostavan trik

Podijeli članak:

Holivudskim zvijezdama nisu strane rigorozne dijete. Glumački posao zahtijeva odricanja i, ponekad, česte oscilacije u tjelesnoj težini. Najpoznatija filmska transformacija je ona Christiana Balea koji je za triler The Machinist 2005. skinuo 25 kilograma u četiri mjeseca.

Iako ekstremne dijete nisu zdrave, glumci su spremni podvrgnuti im se kako bi što bolje utjelovili likove. Tako je primjerice Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića morao spasti sa 103 kilograma na 79. Naime, prije nego što je utjelovio poznatog pjevača, 2018. se udebljao za film Dovatlov, u kojem je glumio Sergeja Dovatlova. Vrlo brzo su uslijedile pripreme za Tomu pa nije imao izbora nego krenuti na strogu dijetu.

Svojevremeno je za Blic izjavio da niti jedan režim nije davao značajne rezultate pa je krenuo s onim najjednostavnijim korakom i prepolovio obroke.

“Pokušao sam s raznim dijetama i ništa nije djelovalo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš ustati u šest zbog posla, a nekad snimaš cijelu noć. Prepolovio sam obroke, izbacio hljeb i sada manje konzumiram škrob. Jedan obrok sam izbacio, a druge prepolovio. Za dva mjeseca je to dalo rezultate”, pojasnio je.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...