Search
Close this search box.

Mijenjamo navike, ali ne odustajemo od ljetovanja

Podijeli članak:

Iako su ljetovanja sve skuplja ne odustajemo od boravaka na obali mora a novčanik diktira, poručuju građani Srpske. U turističnim agencijama ističu da su rani popusti i plaćanje u ratama izazvali veliko interesovanje.

Kada i kako otići na godišnji odmor dilema je brojnih stanovnika Srpske! Pojedini su već rezervisali aranžmane dok je veći broj onih koji kalkulišu i računaju. Skupa su ljetovanja ali se odmori planiraju, saglasni su građani.

Mijenjamo navike ali ne odustajemo od odmora, ističu i u Udruženjima za zaštitu potrošača.

” Vidimo da su ipak određena poskupljenja i u ovoj branši, imamo mi svoju naviku da ljetujemo pa makar se zaduživali. Mislim da će ljudi odlaziti na ljetovanje samo što će to biti manji broj dana”, izjavila je Murisa Marić iz Udruženja za zaštitu potrošača “Don” Prijedor.

Iako su cijene više u odnosu na prethodne godine u turističkim agencijama ocjenjuju da da je interesovnje za ljetovanja veliko. Mnogi su, kažu, već iskoristili rane popuste.

” Nisu beznačajni popusti ako se uzme u obzir sve. Prednost ranog bukinga je i ušteda novca i ranija organizacija ali i daje mogućnost više varijanti plaćanja jer onda imate više vremena da otplatite aranžman i to građanima olakšava da naprave plan finansijske otplate ljetovanja”, rekla je Vanja Savić menadžer prodaje u banjalučkoj turističkoj agenciji.

Najveće interesovanje je za region i Tursku kažu u banjalučkim turističkim agencijama. Otkrivaju i da je napoželjnija destinacija Hrvatska zbog ljepote obale i blizine ali je i najskuplja. Pogled na more i blizina plaže diktiraju cijene a građani biraju jeftinije varijante.da građani ne odustaju od odmora na moru i da je interesovnje veliko.

 

 

 

(BN) Foto: Ilustracija

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...

Ovo je inspirativna priča o mladoj ekipi koja je u jeku korone zasukala rukave,...