Naslovnica BOSNA I HERCEGOVINA Migrant izbo Bišćanina, operisan u Kantonalnoj bolnici

Migrant izbo Bišćanina, operisan u Kantonalnoj bolnici

Sinoć kasno u Džanića mahali u Bihaću izboden je državljanin BiH. On je prevezen u Centar urgentne medicine u Bihaću, a nakon toga prebačen na Odjel hirurgije gdje je operisan.

U MUP-u USK u toku je kolegij nakon čega će javnosti biti saopćene detaljnije informacije o sinoćnjim dešavanjima. Tri osobe, državljani Maroka, bihaćka policija je privela na informativni razgovor.

Na društvenim mrežama pojavio se i videosnimak, na kojem se vidi povrijeđeni muškarac koji leži na zemlji. Nekoliko osoba pritrčalo je da pomogne povrijeđenom čovjeku. Također, građani su sinoć ostavljali komentare.

– Migranti su prije jedno pola sata upali u moju kuću na sprat koji ne koristimo. Prijavili smo odmah policiji, ali su kasnili i komšija koji živi prekoputa mene krenuo je da nas odbrani i odjednom su se čuli vrisci, izboli su ga par puta i u stomak i u glavu i prsa. Policija ih jedva izvukla iz napuštene kuće do nas, tu su se krili. Ovo se treba proširiti i doći do svih koji su odgovorni za ovakvu situaciju. Oni su imali namjeru napasti nas jer smo danima prijavljivali ih da dolaze u ovu napuštenu kuću do nas – jedan je od komentara na društvenim mrežama.

(Faktor.ba)