Mešić: Radi se o znatno većim količinama koje su bespavno posječene

Oglasili su se iz Šumarija Jajce povodom oduzimanja “nelegalno” usječena drva od Sulje Halabe koji korača u desetoj deceniji.

U saopštenje za javnost piše:

-Ovim putem želimo da obavijestimo javnost o tačnim informacijama i navodima vezanim za slučaj “Šibenica” a koji dostavljamo u prilogu.

Napominjemo da se povodom navedenog slučaja poduzimaju potrebne službene radnje, a o kojima će javnost biti blagovremeno obavještena.

“Nakon dužeg praćenja i dojave mještana uspjeli smo da upratimo da uposlenik Šumarije Jajce vrši besplavnu sječu tj krađu drveta i kontinuirano vrši prodaju (po informacijama mještana Ređo Halaba – uposlenik Društva sa svojim sinovima godišnje otuđi cca 150 metara kvadratnih)

Dana 01.4.2021. nakon ingormacije sa terena upraćeno je da Ređp Halaba dovezao određenu količinu ogrijevnog drveta do kuće i priznao da je on to lično počinio. Netačna je informacija da se ogrijevom snadbjeva starac od 90 godina, kao što je netačna da se radi o maloj količini. Mala količina je ta koja je zatečena a svakako da se radi o znatno većim količinama koje su bespavno posječene. ” – izjavio je upravnik Velid Mešić.

 

 

(Crna hronika)