Merhamet Jajce: Počela uplata kurbana

Podijeli članak:

Uspješno protiču i ovogodišnje akcije “Bosanski kurban” i “Kurbani u Mekki i Australiji”, koje provodi Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”.

Akcijom “Bosanski kurban”  jajački“Merhamet” obezbjeđuje meso za svoju javnu kuhinju u kojima se svakodnevno hrani 120 socijalno ugroženih naših sugrađana. Donacija za domaći kurban iznosi 390 KM, te da “Merhamet” nudi mogućnost prisustvovanja klanju kurbana onima koji to žele.

Akcijom “Kurbani u Mekki i Australiji” zajedno pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima. Donacija za za kurban iz Mekke i Australije iznosi 290 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju svakim radnim danom do 8. jula 2022. godine za kurbane u Mekki i Australiji” te dva dana kasnije ističe rok za bosanske kurbane. Uplate se mogu izvšiti u prostorijama MDD “Merhameta” Jajce koje se nalazi na adresi Maršala Tita 80..

Više informacija možete dobiti na broj: 030/658-065 ili na mobitel: 062/159-493 – kontakt osoba Sinanudin Sinan Smajić, predsjednik OO “Merhamet” Jajce.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...