Merhamet dopremio pomoć za popljavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj

Podijeli članak:

Delegacija Humanitarne organizacije “Merhamet“ Muslimansko dobrotvorno društvo, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, danas je posjetila poplavljena područja u Unsko-sanskom kantonu, a porodicama koje su pretrpljele ogromne štete Merhamet je dopremio veliku količinu humanitarne pomoći koju čine pitka voda, hljeb, konzerve, isušivače vlage, čizme, kabanice i drugo.

Merhamet je od prvog dana od kada su se desile poplave, kako je rekao Vrbanjac, bio uz narod Krajine. Najavio je da je u pripremi drugi konvoj pomoći za Krajinu i poplavljena područja u manjem bh. entitetu, zajedno sa Merhametom Švedske i Merhametom Njemačke.

-U narednim danima Merhamet će posredstvom svog Regionalnog odbora Bihać za porodice koje su pretrpjele štetu obezbijediti laminat, keramiku, brodske podove te sjemenski materijal za povratnike u gradu Prijedor, Bosanski Novi i Bosansku Kostajnicu – istakao je Vrbanjac.

Dodao je da su u stalnom kontaktu s Merhametovim ekipama na terenu, da se budno prati stanje na poplavljenim područjima , te da će Merhamet pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Sa Vrbanjcem danas su na terenu bili generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić, direktori regionalnih odbora “Merhameta” Banja Luka Jasmin Spahić, Tuzla Mensura Husanović i Travnik Merzuk Omerdić, saopćeno je iz Merhameta.

federalna.ba/AA

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...