Menadžer Anida Ćušića pojasnio zašto više ne želi gostovati na OTV Valentino: Omalovažavaju pjevače, uzimaju bakšiš…

Podijeli članak:

ΤNa muzičkoj sceni uvijek je bilo različitih sukoba i nepravdi. Svađaju se muzičari, pjevači, tekstopisci, producenti, menadžeri, direktori diskografskih kuća, vlasnici televizija… Svi oni žele dio svog kolača i zarade, a na ružan način to je saznao i odlični mostarski pjevač Anid Ćušić.

Ovaj dvadesetpetogodišnji talentovani pjevač i muzičar pažnju publike širom regiona skrenuo je 2018. godine učešćem u Zvezdama Granda, u kojima je bio apsolutni pobjednik i miljenik žirija i gledalaca.

Ubrzo je brigu o njegovoj karijeri preuzeo Ivan Gavran Garo i Anid je polako išao prema vrhu muzičke scene, gdje mu je prema svim kriterijima i mjesto. Da ne bude sve med i mlijeko pobrinula se OTV Valentino i njihov direktor Deni Veselčić.

Naime, Anid Ćušić odlučio je da se više nikada ne pojavljuje u programu OTV Valentino, a pojašnjenje cijele situacije dao je njegov menadžer Ivan Gavran.

– Imali smo poslovnu saradnju sa OTV Valentino i Denijem. Mi smo im platili trećinu dogovorene sume za reklamiranje na OTV Valentino, a dio dogovora je bio da Anid nastupa na Kafanskim večerima širom Evrope, za što će biti plaćen u zavisnosti koliko bude posjetilaca na koncertima. To je bio ljudski i normalan dogovor i nadali smo se da će biti na obostrano zadovoljstvo. Nažalost, to se nije desilo. Deni je nakon koncerata u Gracu i u Zagrebu Anidu dao iznos koji nije dovoljan da pokrije ni putne troškove. Poznato je da je Anid jedan od najtraženijih pjevača mlađe generacije i da ima visok honorar, a dobio je siću nakon koncerata u Gracu i Zagrebu, na kojima je bilo 3.000, odnosno 4.000 posjetilaca. Anid se nakon svega sa razlogom naljutio i ne želi dopustiti da ga bilo ko omalovažava. Naravno da sam ga podržao, nazvao sam Denija i rekao da prekidamo poslovnu saradnju, a on je rekao da sam mu dužan pare i počeo prijetiti utjerivačima dugova i žestokim momcima. Nije na tome stao, nego je sa YouTube kanala OTV Valentino skinuo sva Anidova gostovanja, pjesme i covere. I ranije su nam brojni pjevači govorili da imaju probleme sa Denijem i da ih često omalovažava i ucjenjuje na različite načine. Međutim, svi šute i trpe, ali mi nećemo. Pojedinim pjevačima iz Bosne traže novac, a pjevačima iz regiona ne traže ništa, i niko ne želi da plati da bi gostovao u emisijama na OTV Valentino. Bakšiš koji dobijaju pjevači sve moraju dati Deniju. Nadam se da će i ostali pjevači progovoriti o svojim iskustvima sa OTV Valentino i direktorom Denijem – kaže Gavran.

Za dodatna pitanja kontakt osoba je:
Ivan Gavran Garo
Te.: 00 41 78 646 31 08 (whatsapp)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...