Meg 2 – Put u dubinu: Ispunio skoro nikakva očekivanja

Podijeli članak:

Film “Meg 2: Put u dubinu” dolazi u bioskope baš na vrijeme da većina ljudi zaboravi šta se dogodilo u prvom dijelu, uključujući i mene. Materijal počinje tako da sebe shvata previše ozbiljno prije nego što se opusti i pusti čudovišta da zablistaju.

Džejson Statam vraća se kao ozloglašeni eko-ratnik Džonas Tejlor. Šuja Sofia Kai pojavljuje se kao njegova pastorka, Meižing Cang.

Njin ujak Džiuming Cang od svog je pokojnog oca naslijedio kompaniju “Mana One” za istraživanje morskih dubina, vrijednu milijardu dolara.

Scenario takođe vraća nekoliko drugih likova koji repriziraju role, uključujući Maka, nepokolebljivog upravnika operacija i DJ-a, drskog, ali spremnog inženjera.

Foto: Twitter / Printscreen
Foto: Twitter / Printscreen

Džonas se upušta u eko-rat nakon smrti svoje žene Sujin, ali osjeća nelagodu zbog korporacija koje se miješaju u rad “Mana Onea”.

Korporativne tipove predstavljaju Džes i investitorka milijarderka Hilari Driskol. Dalje komplikacije uključuju morskog psa Meg po imenu Haiki koji je dresiran od malih peraja. Ono što bi trebalo biti jednostavno podmorničko istraživanje Marijanove brazde brzo izmiče kontroli.

Film provodi prvu polovinu u izgradnji korporativnog preuzimanja “Mana One”, a zatim naglo mijenja brzinu gdje se napadaju zvijer i ljudi. Na polovini, “Meg 2” odlučuje ubaciti neke druge sastojke koji zapravo ne idu nikuda, poput zle rudarske ljubavi i kopnenih morskih pasa, ako možete zamisliti to.

Foto: Twitter / Printscreen
Foto: Twitter / Printscreen

Nakon mnogo prelaza i pojave nekih skoro ala crtani film zlikovaca, dolazi do vrlo zadovoljavajućeg pojavljivanja velikog morskog psa i materijal postaje malo bolji. Sudbina čudovišta završi film u tropskom odmaralištu gdje svi prave zadovoljavajući haos.

Čudovišta koja izazivaju pustoš uglavnom su sredstvo za prikazivanje akcionih poteza Džejsona Statama. Ali ipak, čudovišta ostaju najzanimljiviji dio filma.

Foto: Twitter / Printscreen
Foto: Twitter / Printscreen

Osim nekoliko zanimljivih scena, mislim da je jedina stvar koja je oduševila u filmu jeste Džiumingova sposobnost da bude šaptač morskim psima. Želio sam vidjeti više o sposobnosti “pripitomljavanja” morskih pasa i Haikija, koji je pobjegao nakon rada s “Mana One”.

Zaključak je da bih vjerovatno bio dovoljno zainteresovan da vidim još jedan. Ali od ovoga ne bih očekivao ništa više od prikazanog. Važno je ne imati prevelika očekivanja kada uživate u blokbasterima, bilo da se radi o dinosaurusima, hobotnicama ili morskim psima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.