Search
Close this search box.

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Podijeli članak:

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim ljudima pokrenute u 2023. godini, Grad Konjic i u tekućoj godini dodjeljuje maturantima srednje škole jednokratnu naknadu u iznosu od 200 KM.

– Želimo mladim Konjičanima čestitati završetak srednjoškolskog obrazovanja i poželjeti mnogo sreće u budućnosti. Svjesni smo koliko svakom mladom čovjeku u ključnim životnim momentima znači podrška. Grad Konjic u skladu sa svojim mogućnostima pruža mladim ljudima različite vidove podrške na što smo ponosni, jer pokušavamo osluškujući njihove potrebe odgovoriti konkretnim mjerama.

Neka im ovo bude jedna lijepa uspomena na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvaruju svoje želje i s uspjehom koračaju kroz život – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Osim pomenute podrške mladima, Grad Konjic nagrađuje najuspješnije studente, značajna sredstva izdvaja za stipendije studenata i srednjoškolaca, stipendira reprezentativce, srednjoškolce koji se obrazuju za zanate, najaktivnije članovi kulturnih udruženja, Crvenog križa i drugim organizacija, pruža podšku i kroz poticaje za kupovinu prve nekretnine, pokretanje malih biznisa i zasnivanje obitelji, saopćavaju iz Grada Konjica.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...