Matej Jukanović: Sebi sam zacrtao da budem što bolji

Podijeli članak:

Matej Jukanović (27) nakon igranja za RK Jajce, Iskru, Donji Vakuf, karijeru je nastavio u inostranstvu. Prije dvije godine potpisao je svoj inostrani ugovor i to s njemačkim TSV Speyer. Danas ovaj stasiti rukometaš jajačkih korijena brani boje TSG Frankfurt.

– Na sredinu sam se navikao jako brzo, svi su me bas prihvatili raširenih ruku, Jako sam cijenjen od strane trenera, uprave, suigrača i navijača i bas sam se brzo uklopio u sistem bržeg rukomet. Posebno mi je drago što baš u tom gradu ljudi vole rukomet i što je broj jedan, a svaka utakmica je puna dvorana, priča nam Jukanović.

Jukanovićev klub pruža jako dobre partije u prvenstvu, a ambicije kluba su veoma visoke.

– Ambicije kluba su da budemo ove sezone među prva tri a sa zalaganjem i trudom svih mojih suigrača i mene trudit ćemo se da ispunimo ciljeve kluba uprave i trenera, kazao je.

Svoje prve korake napravio je u RK Jajcu, punih devet sezona je nosi dres najdražeg kluba.

– Dešavanja u Jajcu pratim, kako igru tako i komplet ligu, vjerujem u momke koje predvodi Benjamin Halaba i  Mensur Alkić na čelu Uprave. Vjerujem da mogu sa svojim zalaganjem, radom i trudom postići velik cilj. Želim im puno sreće u nastavku sezone, poručio je Jukanović.

S klubom je sklopio ugovor na dvije godine.

– Planovi za budućnost su mi, da još najmanje odradim dvije godine koje sam dogovorio s klubom pa ćemo vidjeti još što i kako. Imao sam par ponuda, ali ne žurim mi se nigdje, na meni je da radim slušam trenere i da dajem sve od sebe kao i do sada, kazao je on.

Iako se takmiče u nižem rangu, zanimanje ua rukomet u Frankfurtu je na visokom nivou.

– Klub se takmiči u 3. ligi Baden Wittenberg,i od prvog dana sam sebi zacrtao da budem što bolji i da radim ono što volim. Klub je tradicionalan i baš mi je drago što je broj jedan u gradu i da svaku utakmicu bude puna dvorana, rekao je za Matej Jukanović za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...