Mask je ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

Podijeli članak:

Ilon Mask (Elon Musk), vlasnik kompanija Tesla, SpaceX i Twitter, povratio je svoju poziciju najbogatije osobe na svijetu.To pokazuju podaci Bloomberga, koji procjenjuje da je neto vrijednost direktora Tesle sada oko 192 milijarde dolara, u poređenju sa 187 milijardi dolara koliko vrijedi generalni direktor LVMH Bernar Arno.

“Centimilijarderi”

Dva “centimilijardera”, termin koji se koristi za ljude sa bogatstvom većim od 100 milijardi dolara, mjesecima su na prvom mjestu.Ove sedmice, bogatstvo Arnoa je palo nakon pada akcija kompanije LVMH.Arno je nadmašio Maska u decembru, pošto je njegovo bogatstvo poraslo zbog buma u prodaji luksuzne robe koja je pomogla da skoče cijene akcija LVMH.

Jedan od najvećih svjetskih konglomerata, dom je brendova koji uključuju Louis Vuitton, Dior i Celine.

Maskovo bogatstvo direktno povezano sa bogatstvom Tesle

U međuvremenu, Mask je posljednjih godina uživao u velikom usponu na svjetskim listama bogataša jer je njegovo bogatstvo direktno povezano sa bogatstvom Tesle, proizvođača električnih automobila. Njegova najveća imovina su akcije kompanije, kojih ima oko 13 posto, navodi Bloomberg.

Osim Tesle, Mask je također izvršni direktor kompanije SpaceX, kompanije za istraživanje svemira, i vlasnik društvene mreže Twitter.Akcije LVMH-a ove godine su porasle za 19,7 posto, dok su Tesline porasle za 65,6 posto.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...