Jajce Online
GLOBUS

Maria Zaharova optužila Švedsku da je marioneta Velike Britanije: ‘Zašto nije bilo referenduma Pa, vaša javnost uopće ne podupire ulazak u NATO‘

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova komentirala je namjeru Švedske da se pridruži NATO-u, prenosi Jutarnji list.

Zaharova tvrdi da postoji mala podrška javnosti za taj potez unutar Švedske te pita zašto nema referenduma o promjeni politike. Pritom optužuje Švedsku da je marioneta Velike Britanije:

‘Kad smo već kod ‘prijatelja’, primjetno je da su američki senatori bili u posjetu Stockholmu na dan objave ‘povijesne’ odluke. Ne obični kongresmeni, već šef republikanaca u Senatu Mitch McConnell. Švedska još nije pristupila NATO-u, ali Amerikanci već diktiraju švedskim vlastima što će reći svom narodu. A ovo je samo demonstracija onoga što im se sprema’, kazala je Zaharova pa zaključila kako je više od 200 godina neutralnosti, koja je jamčila sigurnost i prosperitet Kraljevstva, sada povijest.

‘Pa zašto nije bilo referenduma? Samo zato što već duže vrijeme nitko ne konzultira mišljenje švedske javnosti o bilo čemu. Amerikanci odlučuju umjesto njih’, zaključila je.

Povezane vijesti

Od austrijskog premijera traže da protestira kod Orbana zbog njegovih izjava

admin

Bjeloruski partizani zadali težak udarac Moskvi. Diverziju su pripremali mjesecima: ‘Cilj je više nego pomno odabran‘

admin

U ovom smo gradu šetali po Mjesecu i Marsu: čuda je bezbroj, već na ulazu dizali smo začuđeno pogled uvis. Klimali smo glavom i samo jedna misao nam je padala na pamet

admin