Mandić za BHRT: Jedino razmišljam o tome da ne iznevjerim svoje glasače

Srđan Mandić, načelnik opštine Centar Sarajevo, gostujući u BHT Uživo, istakao je da jedino razmišlja o tome da ne iznevjeri ljude koji su glasali za njega i kako da se realizuje sve ono što je obećano u predizbornoj kampanji.

[embedded content]

Govoreći o eventualnom vakcinisanju, Mandić ističe da su prioriteti zdravstveni radnici, rizični pacijenti, a da svi ostali mogu doći na kraju. On će se, kaže, vakcinisati u redovnoj proceduri i neće koristiti bilo kakve povlastice.

Govoreći o Našoj stranci, čiji je i potpredsjednik, Mandič ističe da je Naša stranka postala važan faktor na bh političkoj sceni bez koje se ne mogu donositi važne odluke.

“Apsolutno nas nije strah, Naša stranka je u skladu sa vremenom u kojem živimo, brže smo odrasli u ovakvom vremenu na političkoj sceni, u hodu rješavali neke stvari, otklanjali greške, mladi prebolovali dječije bolesti i danas smo jedna od važnih političkih stranaka na bh sceni bez koje se ne mogu donositi važne odluke na mnogim nivoima. Postali smo respektabilan i važan politički faktor pri čemu smo zadržali one iskonske vrijednosti koje smo imali kad smo osnovani”, ističe Mandić.

Takođe napominje da je prošlo dva mjeseca od izbora, ističe da je zaboravio kampanju i izbornu noć i da stalno misli na skoro 17000 glasova koje je osvojio.

“To je dvotrećinska većina maltene, do sada najveći rezultat koji je bilo ko ostvario i to je ogromna odgovornost i razmišljam samo o tome kako da realizujemo sve ono što smo obećali i da ni na koji način ne razočaram ljude koji su mi dali povjerenje”, kaže Mandić.

Upitan o događaju koji je prije par mjeseci uzburkao javnost, začepljavanju rupa na koritu Miljacke, Mandić kaže da je rupa koju je on začepio nastalao od sabraćajnog udesa i da će, što se njega tiče, ostati začepljena i dalje.

“Cijelu godinu i kusur mjeseci mog mandata opozicija nije uspjela ništa naći sem rupa na koritu Miljacke. Sve je počelo od poziva jedne sugrađanke koja se obratila javnosti i upozorila da se tamo nalaze rupe koje, u slučaju nemara nekog od roditelja, mogu ugroziti dječiji život. Mimo svojih ovlaštenja zamolio sam službenike Rada da odu i snime situaciju, ali te rupe su napravljene prije 160 i više godina i od tada nijedna poplava nije zablježena, pitanje je da li su one danas u funkciji uopšte nekih zaštita od poplava, međutim, kasnije su mi rekli da je ova konkretno “moja rupa” nastala od sabraćajnog udesa. Rupu sam začeio i ako sam na ovaj način spriječio da nekog povrijedim, vrlo sam ponosan zbog toga. Rupa je još uvijek začepljena i ostaće začepljena i dalje što se mene tiče”, kaže Mandić.

BHRT