Kako je saopćila sarajevska policija, incident se dogodio u ulici Mehmeda Arapčića u naselju Briješće u 19.30 sati, a 72-godišnjak je osumnjičen za krivično djelo nanošenje lahke tjelesne povrede.

– Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu – naveli su iz sarajevske policije, te dodali da je 72-godišnjak predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Kako saznajemo od mještana ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

– Taj komšija (72-godišnjak, op. a.) nešto je maltretirao dijete od ovog drugog komšije, čak ga je i udario. On je kad je to saznao, otišao je ovome na vrata da ga pita u čemu je problem. Izbila je svađa, da bi ovaj stariji uzeo nekakav kao priručni nož, uglavnom neki oštri predmet i udario njime komšiju u rame – kazao nam je jedan mještanin, koji nije želio da mu objavljujemo identitet.

Potom je pozvana policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula povrijeđenog, a 72-godišnjak je uhapšen.

Kako također nezvanično saznajemo, iako su u Kliničkom centru povrijeđenom konstatovane lakše tjelesne povrede, ipak je zadržan na posmatranju, budući da se radi o povredi ramena, a kako eventualno ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.