Maloljetnik rizikovao život za fotografiju

Podijeli članak:

Maloljetnik u Širokom Brijegu je rizikovao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na mobitel, potvrđeno je za Klix.ba.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu rizikovao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu lokalni mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Sa slučajem je, neslužbenim kanalima, upoznato i Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona, potvrdio je za naš portal, glavni tužilac Josip Aničić.

“Neslužbeno sam upoznat da je fotografija autentična i napravljena u Širokom Brijegu u Borku i da se radi o 16-godišnjem dječaku iz Širokog Brijega”, kazao je Aničić za Klix.ba.

Prema našim saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu “za snepa” je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te odgojne i obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje dešavalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne hronike.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...