Jajce Online
HRONIKA

Maloljetnici iz BiH i Hrvatske teško povrijeđeni nakon slijetanja autom u provaliju

Dva maloljetnika, iz Hrvatske i BiH, oporavljaju se u dubrovačkoj bolnici nakon što su u noći na utorak sletjeli automobilom u provaliju u mjestu Ivanica, u BiH, nasuprot hrvatskoj Župi dubrovačkoj.

Kako su saopštili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, maloljetnici su bili u automobilu Daewoo. Iz još nepoznatog razloga probili su zaštitnu ogradu na putu i sletjeli u provaliju. Automobil se kotrljao više od 100 metara nakon čega se uspio zaustaviti u teško pristupačnom kamenjaru. Odmah je pozvana pomoć iz BiH, ali i iz Hrvatske.

“Dobio sam poziv dubrovačkih vatrogasaca i odmah izdao zapovijed da krećemo. Krenule su dvije ekipe s devet vatrogasaca iz javne postrojbe i DVD-a Župa dubrovačka sa svom opremom i navalnim vozilima”, rekao je nakon intervencije vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Znali su samo da je automobil probio ogradu na drugom usjeku planinskog puta. Stao je nakon 100 do 200 metara na strmom terenu i vatrogasci su prvo morali naći put do teško povrijeđenih mladića.

“Kod takvih intervencija nema čekanja za protokole jer njihovi životi nisu mogli čekati. Bili su teško ozlijeđeni, a mi smo morali paziti da spuštajući se do njih ne pokrenemo odron kamenja. Morali smo biti jako oprezni u mraku, iako naši kamioni imaju jake reflektore baš za teške noćne intervencije”, ispričao je Simović.

“Čim su došli do njih osigurali su auto da ne bi dalje klizao. Uspjeli su ih izvući bez rezanja automobila. Jednog pa drugog izvukli su do ceste i dva tima Hitne pomoći koji ih je odvezao za Dubrovnik.”

“Policija je bila zatvorila promet i sve je bilo podređeno spašavanju. Svi su znali da dolazimo pa su podigli rampe na granici. Nakon intervencije su nam zahvaljivali i željeli su nas počastiti jer smo im pomogli”, kaže Simović o kolegama iz BiH.

Policija je tokom utorka ujutro počela uviđaj, a rezultati će najvjerovatnije biti poznati tokom dana.

 

 

(24sata)

Povezane vijesti

Travničani se pijani posvađali u firmi, jedan muškarac izboden nožem

admin

Član bande “Pink Panter” pljačkao luksuzne stanove i zlatare, policiji izmicao 11 godina

admin

Sudar kamiona i skutera: Vozač prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica

admin