Maksimović: Ranije nismo dobro prolazili na Koševu, očekujem da ćemo imati uslove da igramo

Borac u subotu na Koševu očekuje utakmica sezone, a gostovat će Banjalučani ekipi prvoplasiranog Sarajeva.

Borac u subotu na Koševu očekuje utakmica sezone, a gostovat će Banjalučani ekipi prvoplasiranog Sarajeva.

Trenutni zaostatak za Sarajevom iznosi pet bodova, pa bi eventualnim trijumfom Borac u potpunosti ušao u borbu za titulu.

Utakmicu je najavio trener Borca Marko Maksimović na konferenciji za medije.

“Na red je došao derbi sa Sarajevim i očekujem dobru utakmicu. Protivnik je dugo na prvom mjestu, najviše su pokazali i zasluženo su tu. Imaju dobar roster i sjajnog trenera Vinka Marinovića. Utakmice uvijek nose neku posebnu draž, očekujem da igrači budu motivisani. Borac treba da odigra dobru utakmicu, cilj je da se predstavimo u najboljem svjetlu. Nemamo šta da izgubimo, posljednjih sezona nismo dobro prolazili na Koševu, ali nas to ne amnestira da pokušamo napraviti pozitivan rezultat”, rekao je trener crveno-plavih Marko Maksimović, prenosi srpskainfo.com

Prema njegovim riječima u proteklih nekoliko dana se diže neka prašina, a za to, kako kaže, nema potrebe.

“Naši najveći protivnici su u Banjaluci uvijek imali uslove da igraju dobro, osvajali su bodove na našem terenu, pa očekujem da ćemo i mi na Koševu imati uslove da igramo. Naš cilj ostaje Evropa i ne želimo da stvaramo neku atmosferu s pritiskom. Biće nam potrebno da se nađemo među prve četiri ekipe da bi ispunili taj cilj, a sve preko toga je dobro došlo”, rekao je Maksimović.

Vezista Marko Brtan kaže da su igrači svjesni težine sutrašnje utakmice, ali da se ne opterećuju prvim mjestom na tabeli kom bi ih približila pobjeda.

“Nijedna utakmica nije lagana, posebno protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da treba dati maksimum ukoliko želimo dobar rezultat. Ne razmišljamo o prvom mjestu, već samo treba da idemo od utakmice do utakmice, takav pristup nas je doveo u sadašnju situaciju i treba da se tako ponašamo u narednih osam utakmica”, poručio je Brtan.

Utakmica Sarajevo – Borac igra se u subotu od 19 sati uz prijenos na Areni Sport 1 BiH.

KOMENTARI