Maksimović ljut nakon novog poraza Borca u Turskoj: Pojedinci će morati da snose posljedice

Trener banjalučkog Borca Marko Maksimović nimalo nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika u trećem pripremnom meču u Antaliji.

Trener banjalučkog Borca Marko Maksimović nimalo nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika u trećem pripremnom meču u Antaliji.

Ne samo da nije bio zadovoljan, već i izrazito ljut na pojedine igrače Borca poslije poraza od gruzijskog vicešampiona Dinama Batumi (0:2), piše Mondo.

Banjalučanima je presudio dvostruki strijelac Vladimer Mamuchashvili, najprije iz slobodnog udarca, a potom i sjajnim šutom sa ivice kaznenog prostora.

“U prvom poluvremenu viđena je čvrsta utakmica, gdje smo mi se opet odlučili da pomiješamo dvije ekipe. Propustili smo dvije stopostotne šanse preko Milana Šikanjića i Gorana Zakarića, to se moralo realizovati, ali nismo dali gol. Drugo poluvrijeme smo nastavili sa izmjenama, ali ono što me stvarno izbacilo iz takta su pojedinci koji će morati da snose posljedice. Primimo gol iz slobodnog udarca kroz živi zid, koji se razmakne i to je to. To je neprofesionalizam, to se ne može oprostiti, ja im to ne mogu oprostiti da prime pogodak kroz živi zid. Poslije toga se raspadnemo i primimo i drugi. Pojedinci će morati mnogo više da se trude da bi dobili priliku u budućnosti. Nije ništa problem, dobro je da se takve situacije dogode na ovakvim utakmicama. Ali, ponoviću, u profesionalnom fudbalu da se razmakne živi zid i da primiš gol. To prosto ne postoji, a nama se desilo. Nakon toga, ovi igrači što su ušli, neki su imali problema, da li se nisu dobro zagrijali ili ne, ali opet, kad primiš takav gol”, rekao je u dahu Maksimović poslije utakmice na terenu hotela Titanic u Beleku i dodao:

“Vruća je malo glava, ali ne vjerujem da će se nešto promijeniti do sutra ujutro. Nedopustivo je za profesionalnog fudbalera da se živi zid razmakne. Od toga nema odbrane”.

Maksimović je istakao da će fudbaleri, koji su propustili današnji meč zbog lakših povreda poput Almedina Ziljkića, Dine Ćorića i Marka Jovanovića, kao i tzv. prvi tim odigrati posljednji meč u Antaliji protiv ruskog tima Krila Sovjetov. Taj meč na rasporedu je 12. februara.

“Oni će svi da igraju protiv ruskog kluba, oporavili su se, zdravi su i mogu da se uključe. I danas su mogli da odigraju, ali odlučio sam da svi dobiju šansu i određenu minutažu. To sam ja preuzeo rizik da vidimo sve na djelu, ali kažem opet, kad primiš gol kroz živi zid…To ne postoji u profesionalnom fudbalu”, zaključio je šef struke crveno-plavih.

KOMENTARI