Search
Close this search box.

Makarska: Da li su ove cijene hrane za naše bosanske novčanike?

Podijeli članak:

Makarska, jedno od najpopularnijih ljetovališta za građanine širom Bosne i Hercegovine već je zakoračilo u ljetnu sezonu.

Tako sa povećanjem broja posjetitelja, rastu i cijene smještaja, hrane i ostalih usluga. Mi smo ovaj put odlučili provjeriti kako se kreću cijene hrane, ono što poslije smještaja najviše zanima turiste.

Cijene hrane u Makarskoj mogu varirati ovisno o lokaciji i vrsti restorana ili trgovine, ali općenito se može reći da su hrana i piće nešto skuplji u poređenju sa unutrašnjošću Hrvatske.

Restorani i kafići uz obalu ili s pogledom na more često imaju nešto više cijene nego restorani smješteni dalje od glavnih turističkih zona. Za obroke u restoranima možete očekivati da će cijene varirati ovisno o vrsti jela i kategoriji restorana.

Ljubitelji brze hrane hamburger mogu pojesti od 5.50 eura (11 KM) do čak 10 eura (20 KM), a cijena pilećeg sendviča se kreće od 6.50 eura (13 KM) do 9 eura (18 KM).

Ako poželite pojesti ćevape, oni koštaju 9 eura (18 KM), dok punjena pljeskavica košta 10.50 eura (21 KM).

Tradicionalna dalmatinska jela poput ribe i morskih plodova mogu biti skuplja u u poređenju s pizzama ili jednostavnijim jelima.

Sigurni smo da se mnogi žele počastiti i takvom hranom pa bi za lignje trebali izdvojiti 15 eura (30 KM), a za riblji tanjir 24 eura (48 KM).

Ipak, postoje i neke jeftinije opcije koje vam mogu poslužiti kao užina pa tako možete pojesti komad pizze za 1 euro (2 KM) ili tortillu za 3 eura (6 KM).

Za kupovinu namirnica, cijene u trgovinama su uglavnom slične onima u većim gradovima u Hrvatskoj, ali se može očekivati da će cijene nekih proizvoda biti više, pogotovo svježeg voća, povrća ili ribe.

 

 

(radiosarajevo.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...