Mahnem joj i u retrovizor pogledam, a ona ispružila dlanove moli se Bogu

Podijeli članak:

U nastavku vam donosimo inspirativnu priču naše sugrađanke Sanje Fazlić:

– Na magistralnom putu M5 pokraj dobro svima poznatog restorana “Kod Fehre” je jedno turbe. Tu, na zidiću šćućurena sjedi žena i na drvenoj gajbi prodaje plodove prirode uzgojene u njenoj bašti ili ubrane u šumi.

Krhka ženica koju život nije mazio i pazio sedamdeset i neko godište kako mi je rekla kada smo se upoznale prije par godina, a izgleda kao da je šezdeset i neko…

Stadoh da je pozdravim kao i obično i da joj dam hedije, bila je plata, ne živi se sam, a ide Bajram pa eto neka se nađe. Malo sam s njom prozborila koju upitavši je za bolesnog brata, djecu i tako kroz priču reče mi: “Sve je prolazno, ništa materijalno nije važno ni pare nisu važne, preživi se, Bože samo zdravlja…”

Meni ništa srcu draže nije nego kad insan ima s kim da popriča onako od srca, da uputi lijepu riječ, neka si ti meni živa i zdrava”.

Ustajem, pozdravljam se sa njom, sjedam u auto i krećem polako. Mahnem joj i u retrovizor pogledam, a ona ispružila dlanove moli se Bogu i prati me pogledom.

Ono što je zanimljivo u cijeloj ovoj priči je to da mi je u autu nastao problem s radiom, nisam ga mogla ugasiti i počeo se toliko grijati da se okvir usijao.  Poslije susreta s njom radio sam bez problema ugasila pa upalila i evo… vraćam se s puta, slušam muziku i nemam nikakav problem.

Uz ovu priču želim zamoliti prijatelje koji putuju tom dionicom puta da stanu ako je vide, porazgovaraju s njom, ko može da joj pomogne lijepo bi bilo, ko ne može neka bar joj lijepu riječ kaže, napisala je ona.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...